Kezdőlap > Hirdetmények > Rendőrségi figyelmeztetés

Rendőrségi figyelmeztetés

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az országban előfordult ismét olyan trükkös módszer, amelyben az elkövetők magukat a közműszolgáltató munkatársainak kiadva, éves vagy hóközi óraleolvasásra és/vagy karbantartásra hivatkoztak és kértek bebocsátást a gyanútlan állampolgár otthonába, és így próbáltak tőlük szolgáltatás fejében pénzt kicsalni vagy figyelmüket elterelve pénzt eltulajdonítani.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a közműszolgáltató készpénzt nem kér senkitől a helyszínen. Az esetleges díjakat online vagy „csekk” befizetésével tudják rendezni a szolgáltató felé.

A közműszolgáltatók munkatársai a szolgáltató által kiállított fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, mellyel kötelesek magukat igazolni az állampolgár kérésére, mielőtt az ingatlanba beengednék őket.

A fent leírt ürüggyel történő próbálkozás során felmerülő gyanús körülmény esetén célszerű azonnal felhívni az adott szolgáltató ügyfélszolgálatát és bejelenteni a történteket, illetve felvilágosítást kérni.

Ne engedjék magukat megtéveszteni! Jogosulatlanul ne engedjenek be idegent az ingatlanjukba!

Ha megtörtént a baj, akkor azonnal hívja a 112-es segélyvonalat és tegyen bejelentést!                   A rendőrség kiérkezéséig ne nyúljon semmihez, a helyszínt hagyja érintetlenül!

Nagykanizsai Rendőrkapitányság-
Bűnmegelőzési csoport