Kezdőlap > Hírek-információk > Önkormányzati hírek

Önkormányzati hírek

Tisztelt Becsehelyiek!

Az alábbiakban néhány önkormányzati eseményről, fejlesztésről szeretném tájékoztatni  Önöket:

Június 1-én Dr. Horváth Tibor háziorvos munkába állt, a rendelés a járványügyi enyhítéseket követően zökkenőmentesen folyik.

Az orvosi rendelőt érintő örömteli esemény: A Magyar Falu Program keretében az orvosi rendelőnk felújítására, korszerűsítésére önkormányzatunk 29.599.074,- Ft támogatást nyert.

Ennek keretében új mosdók, öltözők kialakítása mellett teljes belső felújításra és az épület külső hőszigetelésére és eszközbeszerzésre is kerül sor.

A munkák várhatóan kora tavasszal kezdődnek, és április 30-ig fejeződnek be.

További benyújtott pályázataink:

  • Óvoda udvari új játékok beszerzése
  • Vihar utca felújítása, aszfaltozása
  • Faluház konyhájának, tálalójának, hűtőkamrájának a felújítása
  • Közterületek gondozására gépbeszerzés.

Az óvoda udvarában májusban műfüves mini sportpálya létesült, az udvar területét is növeltük.

Az új bölcsőde építése a falazási munkálatoknál tart. Az intézmény várhatóan a jövő év III. negyedévében fogadhatja az első gyermekeket. 

A Faluházban megkezdtük a konyha és a kapcsolódó helyiségek felújításának munkáit.
Várható befejezése: augusztus közepe.

A régi Kultúrház utcafronti ablakai oly mértékben mentek tönkre, hogy a szétesésük bármikor megtörténhetett volna. Az új ablakok beépítésre kerültek, az utómunkák a közeljövőben megtörténnek.

A jövő héten befejeződik a Kossuth utcai járda építésének az idei évre tervezett üteme.
Októberben várhatóan – más helyszínen – folytatódhat térkövezés.

Néhány napon belül a kivitelező megkezdi a Táncsics utca kutasi, a Vihar utcai, az Iskola utcai és a Dózsa utca nyugati oldal  és a 7-es főút útcsatlakozásainak szélesítését, felújítását. A mellékutcák kátyúzása az őszi hónapokban fog megtörténni.

Folynak a volt polai iskolában az átalakítási munkák, a befejezése december 31-ig megtörténik. A szolgáltató központ /házi segítségnyújtás, nappali ellátás, stb./ várhatóan 2021. II. félévében kezdi meg működését.

Folyamatban van a Kossuth u. 232. szám alatti ingatlan /Iván András/ megvásárlása. A településképi szempontokból az épület bontását tervezzük, helyén zöld felületet alakítunk ki.

A Szüreti Fesztivált előkészítettük, időpontja szeptember 13-a. A járványveszély miatt az 500 fő feletti rendezvényekkel kapcsolatos döntést a kormányzat e hónap végén hozza meg.

Amennyiben továbbra sem engedélyezik ezek megtartását, úgy a rendezvényt nem tudjuk megtartani. A tervezett programot a döntést követően hirdetjük meg.

A járványveszély továbbra sem múlt el!

Kérek mindenkit a szabályok /távolságtartás, maszkviselés/ betartására!

Jó egészséget kívánva, tisztelettel:

Németh Géza
polgármester