Kezdőlap > Hírek-információk > Becsehelyen is elkezdődött a lakosság oltása

Becsehelyen is elkezdődött a lakosság oltása

A szakági dolgozók /egészségügy, szociális intézmények/ koronavírus elleni védőoltását követően a múlt héten 5 fő 85 év feletti becsehelyi személyt oltottak be a nagykanizsai kórházban.

Szerdán a felnőtt háziorvosi körzet kettő ampulla Pfizer vakcinát kapott, amelyből a mai napon Dr. Horváth Tibor háziorvos 12 fő korábban regisztrált lakótársunknak adta be az oltást.

A faluház emeleti nagytermét jelöltük ki „oltópontnak”, ahová a hozzátartozók, illetve az önkormányzat szállította az időskorúakat. Az oltás megtörténte utáni várakozási időt is itt töltötték.

Tapasztalatunk szerint az általunk kialakított gyakorlat bizonyította hatékonyságát, a szakszemélyzetnek csak kevés időt kellet az oltással töltenie.

A háziorvosi rendelőbe megérkezett a 60 év alatti krónikus betegek listája is, amelyből a háziorvos választja ki azon személyeket, akik beoltásra kerülnek az AstraZeneca vakcinával.

A vakcina várhatóan pénteken érkezik meg a rendelőbe, s történik meg az érintettek értesítése.

Önkormányzatunk a jövőben is minden segítséget megad e fontos feladat zökkenőmentes lebonyolításához.

Kérem azokat, akik még nem regisztráltak, tegyék meg, hogy a védettség kialakulását követően mielőbb „visszakaphassuk korábbi életünket”!

Addig is vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Németh Géza  polgármester