Kezdőlap > Hirdetmények > Tisztelt Termelők!

Tisztelt Termelők!

Kérjük segítségét a koronavírus-járvány megfékezése érdekében tett korlátozások negatív gazdasági hatásainak mérséklésében, a piacok bezárása miatt sok kistermelő, élelmiszer-előállító piacvesztéssel szembesül, melyek biztos az Önök településén élőket is érintik. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elkötelezett tagjai segítésért, így a piaci kereslet és kínálat összekapcsolásával, egy NAK Piactér nevű platform elindításával kíván segíteni az értékesítési nehézségek leküzdésében. Fontosnak tartjuk, hogy a fejlesztésről minél több élelmiszer-előállító és élelmiszerkereskedelmi vállalkozás értesüljön. A platform 2020.04.17.-én aktiválva lett, tehát jelenleg bárki feltöltheti az árualapját a megadott feltételek szerint. https://www.nak.hu/piacter

Ehhez szorosan kapcsolódik a NAK Zala megyei szervezete kezdeményezése, amely szerint a kamara összekötő szerepet töltene be a fogyasztó és a termelő között. Egy összehangolt online értékesítési felületen dolgozunk „Termelőkkel a termelőkért”, amely közös kiszállítási alkalmakkal működtetve csomagokat/dobozokat juttatna el a fogyasztókhoz közvetlenül lakóhelyükre. A vásárlók telefonon, vagy e-mailben rendelhetnének, majd a szállító házhoz vinné az árut. Ez egy olyan forma, mely akár a vírus elmúltával is életképes maradhatna. Az induláshoz azonban széleskörű összefogásra van szükség, ebben vállal koordinátori szerepet a NAK Zala Megyei Szervezete. Legalább száz zalai termelő jelentkezésével indul el ez a kamarától független, piaci alapokon nyugvó vásárlói közösség, amely reményeink szerint hosszú távon működni fog.

A rendszer indulásáról már több száz felhívást küldtünk termelőinknek, amelyet mellékelek. Kérem, hogy amennyiben a látókörükben, településükön vannak ilyen termelők, akkor őket a lehetőségről értesíteni szíveskedjenek a mellékelt felhívás eljuttatásával vagy akár elérhetőségeik (e-mail, telefon) erre az e-mailre való visszaküldésével!

A Zala megyében induló Háztól Házig kezdeményezésünk részleteiről a későbbiekben további részletes tájékoztatást fogunk nyújtani. Kérjük Önöket, hogy legyenek partnereink a webes/telefonos helyi termék vásárlási lehetőség lakosság körében történő népszerűsítésében, hiszen a helyi, kisméretű gazdaságok hosszú távú fennmaradása közös érdekünk!

Előre is köszönjük együttműködésüket és emellett várjuk az agráriumot érintő jelenlegi problémákról a tájékoztatásukat.

Üdvözlettel: Sabján Krisztián megyei elnök megbízásából

Kirimi Zoltán megyei referens
Zala Megyei igazgatóság

8360 Keszthely, Csík Ferenc sétány 1.
mobil: +36 70 523 9975
e-mail: kirimizoltan@nak.hu
web: www.nak.hu