Kezdőlap > Népszámlálás 2022 > Népszámlálás 2022 – Lakossági felhívás

Népszámlálás 2022 – Lakossági felhívás

Tisztelt Lakosok!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október l. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart.

A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval
Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.

A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.
Ennek a felelősségteljes munkának az ellátására lehet jelentkezni. A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:
• saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (e-learning
oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
• e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
• 18. életév betöltése
• legalább középfokú végzettség

A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:
• akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak érintőképernyős készülékek használatában
• pontosan tudják követni az előírásokat
• betartják a határidőket
• jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek
• képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhel és, az esetleges konfliktusok
elviselésére
• vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység
mellőzését.

Előnyt jelent
• ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként

Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.

Jelentkezni a Becsehelyi Közös Önkormányzati Hivatalban leadott „Számlálóbiztosi jelentkezési lap” kitöltésével, aláírásával lehet valamint a hivatal@becsehely.hu email címre is megküldheti.

Jelentkezési lap kérhető letölthető innen: Számlálóbiztosi jelentkezési lap

Jelentkezési határidő: 2022. július 15.

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelősei (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít.
(A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 350 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 380 Ft/cím, személyek összeírása 730 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft)

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.ksh.hu oldalon. Kérem, hogy a lehetőségek szerint minél többen jelentkezzenek segítve ezzel a munkánkat.

Népszámlálás 2022 – Letölthető dokumentumok

 

Becsehely, 2022. június 20.

Köszönettel:

Horváthné Szirmai Szilvia
jegyző