Kezdőlap > Pályázat > Magyar Falu Program > Útfelújítások Becsehelyen MFP-UK/2022

Útfelújítások Becsehelyen MFP-UK/2022

Magyar Falu Program keretében 2022-ben meghirdetett

Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása – 2022 című,

MFP-UK/2022 kódszámú pályázati kiírás
Útfelújítások Becsehelyen című projekt

A vissza nem térítendő támogatás összege 44 966 496 Ft, azaz negyvennégymillió kilencszázhatvanhatezer-négyszázkilencvenhat forint.
A projekt összefoglalója:
A pályázatban két belterületi út felújítását tervezzük. Az Ifjúsági utca a település középpontjában fekvő utca, az egyik legforgalmasabb területe Becsehelynek. A Faluház rendezvényeire érkezők ezt az útszakaszt használják
A Táncsics utca lakóházak közötti utca, folyamatos gépjármű forgalomnak van kitéve. A Táncsics utcáról közelítik meg zártkerti ingatlanjaikat a lakosok, az utca forgalmát és igénybe vételét ez is
fokozza
Mindkét utca igénybevétele nagymértékű, felújításuk a település biztonságos tömegközlekedése szempontjából meghatározó.
Projektünk hozzájárul a program célkitűzéseihez, javítja a vidéki települések közlekedési infrastruktúráját, javítja a településképet, az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőséget.
A projekt tartalma:
Az Ifjúsági utca a település középpontjában fekvő utca, az egyik legforgalmasabb területe Becsehelynek. A burkolat felújítása során először a felület letakarítása, előkészítése történik meg. A burkolatfelújítás teljes szakaszán bazaltköves padka kerül kialakításra. Az Ifjúsági utca összesen 611 fm hosszan 3,0 méter szélességben kerül felújításra.
A Táncsics utca É-i oldala 164 fm hosszan, 3,3 m szélességben kerül felújításra. A burkolat
felújítása során a felület letakarítása, előkészítése után AC-11 jelű aszfalt kötő réteg készítése után AC-11 jelű aszfalt kopóréteg kerül beépítése 4 cm vastagságban.