Kezdőlap > Hírek-információk > Napelemes rendszer épült Becsehelyen

Napelemes rendszer épült Becsehelyen

Európai uniós támogatással elkészült Becsehely Faluház 50 kW-os napelemes rendszere. A projekt eredményeként az épület elektromos fogyasztásának, így elektromos fűtési energia szükségletének kiváltása is megújuló energiatermeléssel történik. A 32,23 millió Ft költségvetésből

megvalósított projekt 100%-os intenzitás mellett vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

Becsehely Faluház elektromos energia szükségletének fedezésére megkezdte termelését az 50 kW-os napelemes rendszer.

A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívás keretében valósulhatott meg. A projektnek, 8866 Becsehely, Ifjúsági utca 67. alatt található Faluház épülete ad otthont.

Becsehely Önkormányzatának a célja a fejlesztéssel, hogy a község által 2011-ben felújított Faluházának energia-, és üzemeltetési költségeinek további csökkentésére kerülhessen sor.

A TOP-3.2.1-16-ZA1-2018-00025 azonosítószámú fejlesztés során 138 db talajra helyezett tartószerkezetű, Viessmann VITOVOLT 370 WP névleges teljesítményű, monokristályos napelemes modul elhelyezésére került sor, melyek várhatóan éves szinten 144 750 kW megújuló energiával fogják a közösségi ház energiaellátását támogatni.

Ezzel a környezetkímélő megoldással a község közüzemi költségei, továbbá energiafüggősége is jelentősen csökken. A projekt eredményeképpen évi 54,12 tonna káros anyag kibocsátással mérsékeljük a természet terhelését.

A projekt előkészítése és megvalósítása során rehabilitációs-, energetikai-, és villamos mérnök szakembereket vontunk be. A projekt zárásáig sor került a Faluház infokommunikációs akadálymentesítésére, tananyag kidolgozására és az épületet használók oktatására, kommunikációs feladatok elvégzésére.

„A projektről bővebb információt a http://becsehely.hu/palyazat/top-3-2-1-16-za1-2018-00025/ oldalon olvashatnak.”

 

További információ kérhető:

Horváthné Szirmai Szilvia, jegyző
Becsehelyi Közös Önkormányzati Hivatal
Telefon +36 30 749 4220
E-mail cím: jegyzo@becsehely.hu