Kezdőlap > Hírek-információk > A településünket érintő jelentősebb eseményről, fejlesztésről

A településünket érintő jelentősebb eseményről, fejlesztésről

  Tisztelt Becsehelyiek!

Az alábbiakban néhány a településünket érintő jelentősebb eseményről, fejlesztésről szeretnék számot adni:

1. Elkészült és működik a Termelői piac, mely egyéb események (pl.: családi) megrendezéséhez is kiválóan alkalmas. A legközelebbi piaci nap augusztus 25-e.

2. Befejeződött az óvodánk bővítése, felújítása is. Pályázati forrásból mintegy 65 millió forintot fordítottunk rá. Fedett foglalkoztatóval és főbejárattal bővült az épület, valamint egyéb külső felújításokra is sor került. A parkoló térkő burkolatot kapott, az energiaellátást napelemek egészítik ki.
Saját forrásból (10 millió Ft) megújult a játszó udvar is. Új játékok kerültek beszerzésre, telepítésre gumitéglás ütéscsillapítással.
Az ünnepélyes avatásra augusztus 31-én, 16:30-kor kerül sor a nevelési év megnyitásával egyidejűleg.

3. Bizonyára tapasztalták, több utcában is kisebb-nagyobb mértékű aszfaltozási munkák (torkolatok szélesítése, javítása, kátyúzások) történtek. Erre 10, 8 mFt-ot fordítottunk.

4. Kicseréltük a polai temető kerítés „mezőit” gondozásmentes, modern elemekre, 6 mFt értékben.

5. Májusban megvásároltuk a Vörösmarty utca 1. szám alatti lakóingatlant (5 mFt). A télen lebontjuk az épületet, a terület rendbetétele mellett 3-4 lakás kialakítása szerepel az elképzelések között, befektető segítségével.
6. Befejeződött a Kis-hegyi kilátó újra festése is. Megújult külsővel várja a 20-ai szentmisére érkezőket.

7. Megújult a Faluház északi és főbejárati homlokzata , valamint a vele szembeni parkban található pavilon is. Mindkettő újra lett festve. A közeljövőben a parkban található padok festése is megtörténik.

8. A becsehelyi temető padjai is lefestésre kerülnek, szeretnénk, ha a ravatalozó faszerkezeteire is sor kerülhetne.

9. Pályázati forrásból (4 mFt Leader) új pótkocsit és elárusító asztalokat szereztünk be.

10. Sok gondot, feladatot jelentett a tavaszi esőzések okozta károk elhárítása. A gépi kapacitások  függvényében csupán a legszükségesebbeket sikerült elvégeznünk, így is több milliós kiadásnál tartunk jelenleg. A rendszeres probléma mérséklésére a mezőgazdasági területek használóival egyeztető megbeszéléseket kell folytatnunk.

11. Jövő héten elkezdődik a Kossuth úti járda tovább építése. Ezúttal a becsehelyi faluvégtől haladunk az iskola irányába. Szerencsés esetben (,ha nyer a benyújtott pályázatunk) elkészülhet egészen az iskoláig is.

Elnézésüket kérem, ha hosszúra sikerült tájékoztatás, de talán nem baj!

Tisztelettel:
Németh Géza
polgármester