Kezdőlap > Pályázat > Magyar Falu Program > Orvosi rendelők fejlesztése – MFPHOR/2020

Orvosi rendelők fejlesztése – MFPHOR/2020

Magyar Falu Program keretében meghirdetett,
Orvosi rendelők fejlesztése – 2020 című, MFPHOR/2020 kódszámú pályázati kiírás

Háziorvosi rendelő felújítása Becsehelyen című projekt

A vissza nem térítendő támogatás összege 29 599 063 Ft, azaz huszonkilencmillió-ötszázkilencvenkilencezer-hatvanhárom forint.

 A projekt összefoglalója, célja: a projekt célja Becsehely településen a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése.

A felnőtt lakosság ellátását modern, megfelelő színvonalú orvosi rendelőben kell elvégezni. A megújítást a jogszabályoknak megfelelve, az épület átalakításával tervezzük, hogy mindenkinek megfelelő ellátást lehessen biztosítani és hozzájáruljunk ezzel is a népesség megtartásához, az életminőség javításához, a munkaképesség fenntartásához.

A fejlesztés az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének és hatékonyságának javítását, az intézmény szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését célozza, eszközök, berendezések beszerzését tartalmazza.

A projekt tartalma: a beruházás tervezése során kiemelt figyelmet kapott az energiahatékonyság, az energiatakarékos fűtés, világítás. A jelenlegi parapettes gázkonvektorok helyett gázkazán kerül beszerzésre, amely a melegvízellátást is biztosítja.

Kialakításra kerül egy mozgáskorlátozotti mosdó, személyzeti öltöző, a vizesblokk áthelyezésre kerül.

Az épület 15 cm-es külső hőszigetelést kap, valamint 6,3 kWp napelemes rendszer kerül kialakításra.

A beszerzésre kerülő felszerelések, eszközök a feladatellátáshoz szükségesek.