Kezdőlap > Pályázat > TOP-3.2.1.16-ZA1-2018-00025 Becsehely Község Önkormányzatának energetikai korszerűsítése

TOP-3.2.1.16-ZA1-2018-00025 Becsehely Község Önkormányzatának energetikai korszerűsítése

Támogatási szerződés száma: TOP-3.2.1-16-ZA1-2018-00025 

Kedvezményezett: Becsehely Község Önkormányzata

Projekt címe: Becsehely Község Önkormányzatának energetikai korszerűsítése

– A projekt megvalósításának kezdete: 2019.09.25.

– A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022.05.31.

A 2011-ben felújított határoló szerkezetekkel rendelkező Faluház energiaköltségeinek csökkentésére, napelemes energiatermelést tervezünk jelen projekt keretein belül.

A projektnek, 8866 Becsehely, Ifjúsági utca 67. alatt található Faluház épülete ad otthont. Az épület általános állapota, állaga belső terekben rendezett képet mutat, az épület átfogó rekonstrukción esett át 2011-ben, mely során többek között hőszigetelést kapott, nyílászáróit kicserélték.

A projekt nyertessége esetén, az önkormányzat az épület elektromos fűtési és egyéb elektromos villamos energiaigényét 50 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítésével tervezi kiváltani. Ezáltal az épület energiaszükséglete közel teljes egészében megújuló energia felhasználásával fedezhetővé válik.

A projekt megvalósításával az önkormányzat jelentős üzemeltetési energiaköltséget takaríthat meg, továbbá a megújuló energia-termeléssel, számottevő károsanyag-kibocsátás csökkentést érhetünk el.

Európai uniós támogatással elkészült Becsehely Faluház 50 kW-os napelemes rendszere. A projekt eredményeként az épület elektromos fogyasztásának, így elektromos fűtési energia szükségletének kiváltása is megújuló energiatermeléssel történik. A 32,23 millió Ft költségvetésből

megvalósított projekt 100%-os intenzitás mellett vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

Becsehely Faluház elektromos energia szükségletének fedezésére megkezdte termelését az 50 kW-os napelemes rendszer.

A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívás keretében valósulhatott meg. A projektnek, 8866 Becsehely, Ifjúsági utca 67. alatt található Faluház épülete ad otthont.

Becsehely Önkormányzatának a célja a fejlesztéssel, hogy a község által 2011-ben felújított Faluházának energia-, és üzemeltetési költségeinek további csökkentésére kerülhessen sor.

A TOP-3.2.1-16-ZA1-2018-00025 azonosítószámú fejlesztés során 138 db talajra helyezett tartószerkezetű, Viessmann VITOVOLT 370 WP névleges teljesítményű, monokristályos napelemes modul elhelyezésére került sor, melyek várhatóan éves szinten 144 750 kW megújuló energiával fogják a közösségi ház energiaellátását támogatni.

Ezzel a környezetkímélő megoldással a község közüzemi költségei, továbbá energiafüggősége is jelentősen csökken. A projekt eredményeképpen évi 54,12 tonna káros anyag kibocsátással mérsékeljük a természet terhelését.

A projekt előkészítése és megvalósítása során rehabilitációs-, energetikai-, és villamos mérnök szakembereket vontunk be. A projekt zárásáig sor került a Faluház infokommunikációs akadálymentesítésére, tananyag kidolgozására és az épületet használók oktatására, kommunikációs feladatok elvégzésére.

Támogatási szerződés >>>