Kezdőlap > Pályázat > KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez

 

Kedvezményezett neve: Becsehely Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve: Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez

Pályázati felhívás kódszáma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Projekt címe: Becsehely Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

Projekt azonosítószáma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00599

Szerződött támogatás összege: 5.989.376 Ft.

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt időtartama: 2016.10.01-2018.06.30.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A fejlesztés célja Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 2016. július 01. napjától hatályos, 114. §-ában megfogalmazott kötelezettségek teljesítése, vagyis az ASP rendszerhez való csatlakozás illetve az ehhez szükséges informatikai háttér megteremtése.

A pályázat részeként kialakításra került egy olyan számítógépes állomány, amely alkalmas az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII.31.) Korm. rendeletben foglalt informatikai követelmények teljesítésére. A pályázat részeként beszerzésre került 7 db számítógép konfiguráció, 9 db kártyaolvasó, és 2 db notebook.

Felülvizsgálatra kerültek az önkormányzat belső folyamatai, működési rendje és belső szabályozói. Ennek keretében elkészült az információbiztonsági szabályzat, és aktualizálásra került az iratkezelési szabályzat, a selejtezési- és leltárkészítési szabályzat, valamint a pénzkezelési szabályzat. Az adó, gazdálkodás, iratkezelő, hagyatéki leltár és ipar-kereskedelmi, valamint az ingatlan-vagyon kataszter szakrendszerek adattisztítás utáni migrációja megtörtént, a jogosultságok beállításra kerültek, tesztelés és élesítés után használatuk megkezdődött.

Becsehely Község Önkormányzata a Magyar Államkincstárral megkötötte a rendszer használatához szükséges Szolgáltatási Szerződést.

A Becsehelyi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai a szakrendszerek használatára vonatkozó oktatásokon részt vettek.